Cenné rady

Po roku som opäť so skupinkou Gymošákov prežil skvelé dva dni vo Zvolene na súťaži stredoškolských a vysokoškolských časopisov Štúrovo pero. Veľmi ma potešilo, že som sa opäť mohol zúčastniť tejto súťaže aj v kategórii jednotlivcov. Veď kto môže povedať, že dva roky po sebe bol nominovaný medzi dvanástich najlepších stredoškolských žurnalistov z celého Slovenska? Asi málokto.

Dva dni strávené v obklopení tých najlepších redaktorov a publicistov mi dali ako každý rok veľmi veľa. Dozvedel som sa, ako písať lepšie články, čo je dobré a kde mám naopak nedostatky. Podľa slov porotcov by som mal pri písaní mať väčšiu voľnosť, nemal by som písať ako keby podľa určenej štruktúry, ale mal by som článkom nechať voľnejší spád. Snáď sa mi podarí ukázať, čo vo mne je a o rok sa pobijem o prvé tri miesta. Ani Cena Literárneho fondu, čo je v podstate štvrté až ôsme miesto, nie je zlá, no o rok by som chcel byť ešte vyššie.

V podstate rovnakú motiváciu mám aj v kategórií časopisov. Tretie Zlaté Štúrovo pero za sebou to nebolo, no s konečným druhým miestom môžeme byť určite spokojní. Prvé a Zlaté miesto sa tento rok porotcovia rozhodli neudeliť, čiže sme v podstate ostali neporazení.

Keď sa chceme naďalej posúvať a zlepšovať, musíme niečo zmeniť. Toto ostáva motiváciou do budúcna pre mňa, no aj pre ostatných Gymošákov. Snáď o rok ukážeme, že sa stále vieme zlepšovať a posúvať dopredu.

Zo Zvolena si okrem mnohých rád a poznatkov odnášam aj veľa úžasných zážitkov. Spoznal som nových skvelých ľudí, s ktorými verím, že ostaneme v kontakte, stretol som fanúšičku nášho časopisu a dokonca som aj dával rozhovor pre RTVS. To bol ale zážitok! Pred pár rokmi by som nebol povedal, že práve ja, šéfredaktor najlepšieho stredoškolského časopisu, budem dávať rozhovor práve pre RTVS. Ale aj to je právo úspešných a my sme opäť dokázali, že patríme medzi elitu Slovenska.

Bol to skvelý pocit, a preto sa musíme naďalej v celom časopise snažiť, aby sa takéto momenty opakovali aj v budúcnosti.

Zdieľaj článok:

Autor článku:

Denis Sopko

Komentáre

K tomuto článku neexistujú žiadne komentáre